НАБУ та САП оголосили підозру чинному депутату Верховної Ради. За даними слідства, він незаконно заволодів земельними ділянками площею понад 320 га, тим самим завдав державі збитків на понад 123 млн грн.

Органи не розкрили імені підозрюваного, але джерела видання LIGA.net стверджують, що йдеться про Роберта Горвата з партії "Довіра". Саме його підозрюють у незаконному привласненні понад 300 га держземель.

Нардеп Роберт Горват, фото з відкритих джерел
Нардеп Роберт Горват, фото з відкритих джерел

За даними слідства, нардеп у 2016-2019 роках вплинув на посадових осіб ГУ Держгеокадастру однієї з областей, а також розробив схему заволодіння земельними ділянками, якими користувалося держпідприємство.

За схемою директор держпідприємства мав відмовитися від права на землю і звернутися до ГУ Держгеокадастру області з відповідною заявою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

І вже коли право було анульовано, керівник ГУ Держгеокадастру області віддав землю певним фізособам, які згодом продали їхні компанії, підконтрольній підозрюваному нардепу.

Схема депутата, НАБУ
Схема депутата, НАБУ

Звинувачення передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Втім, у НАБУ повідомили, що досудове розслідування ще триває, а підозрюваним обирають запобіжний захід.

Нагадаємо, привласнив 600 мільйонів і поїхав як людина з інвалідністю: Михайло Кіперман зараз насолоджується життям у Європі

Раніше ми писали про те, що під Харковом витратять 230 мільйонів на ліцей і звичайний паркан: на ці гроші були б тисячі дронів

Як повідомляв Знай.ua, чому Україні досі не передали російські гроші в Європі: у чому проблема