КНП "Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни" оголосив черговий тендер на капітальний ремонт за 52 мільйони гривень.

Переможцем було обрано фірму-постачальника, яка значно завищила вартість будматеріалів у кошторисі. Як повідомляє система "Прозоро", 20 листопада госпіталь уклав угоду з ТОВ "Альфа індастріал констракшн" щодо виконання ремонту до кінця 2024 року. Компанія отримала контракт без конкуренції, адже на торги ніхто більше не з'явився.

Скандальні тендери, фото: Prozorro
Скандальні тендери, фото: Prozorro

Однак вартість матеріалів у наданому кошторисі, як завжди, викликає підозру. На це вказали журналісти "Наші гроші". Наприклад, гідроізоляційна суміш Ceresit CR 90 (з проникаючим ефектом) оцінена в 185 грн за кг, тоді як ринкова ціна — 36 грн. Тобто завищення у 5 разів. Аналогічна ситуація коїться з іншими позиціями.

Засіб для захисту від капілярної вологи теж фірми Ceresit вказали ціною 639 гривень за літр, але на сайті виробника суміш продають всього по 257 гривень за літр.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Скандальні закупівлі, фото: nashigroshi.org
Скандальні закупівлі, фото: nashigroshi.org

Скандальні закупівлі, фото: nashigroshi.org
Скандальні закупівлі, фото: nashigroshi.org

Скандальні закупівлі, фото: nashigroshi.org
Скандальні закупівлі, фото: nashigroshi.org

Загалом більшість матеріалів та обладнання з розрахунку підрядника коштують у 2-5 разів дорожче, ніж на ринку. Тому експерти підозрюють фіктивне завищення вартості робіт для розкрадання бюджетних коштів.

Директор лікарні Борис Борисов. Фірмою-переможцем тендеру володіє Юрій Неборак, який раніше працював у ДПС (Державній податковій службі) і мав сумнівні зв'язки з ексрегіоналами — з помічником нардепів Забарського та Москаленка Анатолієм Кобилянським, будучи співзасновником фірми "Технології безпеки" разом з ним. Формування Кобилянського "Делліт" охороняло резиденцію Януковича.

Відтак схема витрати десятків мільйонів бюджетних коштів викликає багато питань.

Нагадаємо, понад 72 мільйони гривень на ремонт другого поверху:у Кличка продовжують пиляти гроші на скандальному госпіталі

Як повідомляв "Знай.uа", тендер на майже 148 млн гривень: у маленькому селі Одещини відбудують дитячий садок

Знай.uа писав, у Київській областіспустять 5 млн доларів на реконструкцію занедбаної будівлі: коли дітям не вистачає укриттів і шкіл збудують ЦНАП< /span>