Забудова котеджних містечок на території Київської ГЕС, може призвести до техногенної катастрофи. Саме тому це забороняється законом, однак окремим бізнесменам байдуже на якісь правила та заборони.

Про це повідомив директор ДБР Олексій Сухачов.

Нещодавно на кордоні затримали бізнесмена Ігоря Мазепу, якого звинувачують у будівництві котеджного містечка Goodlife Park під Києвом, у Вишгородському районі.

Ігор Мазепа. Фото: скрін Ютуб
Ігор Мазепа. Фото: скрін Ютуб

Його площа складає 40 гектарів та включає розваги преміум-класу: готель, яхт-клуб, дитячий парк, ресторан, спортивні майданчики, фітнес-центр.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Зазначається, що на території Лебедівської й Хотянівської сільських рад Вишгородського району Київської області розміщена лівобережна захисна гребля "Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС" ПАТ "Укргідроенерго".

Вона має протяжність понад 65 км (площею 3 тис. га) та є гідротехнічною спорудою, що належить до об'єкта державної власності, який перебуває у віданні Мінекономіки.

Ігор Мазепа. Фото: Telegram
Ігор Мазепа. Фото: Telegram

Землі на цій території можуть надаватися в оренду лише для сінокосіння чи випасання, ведення лісогосподарської, мисливської або рибогосподарської діяльності.

"Забудова на цій ділянці не просто так заборонена законом – це може призвести до техногенної катастрофи, від якої, до речі, могли постраждати не лише мешканці цих містечок, але й кияни", – шокував очільник ДБР.

Сухачов пояснює, що територія Київської ГЕС знаходиться у мальовничому місці, недалеко від мегаполіса і є привабливою для забудовників та клієнтів.

Тому на її землі десятки років будували елітні котеджні містечка.

Забудова прибережної території суттєво ускладнила роботу та доступ до станції працівникам ГЕС.

Goodlife Park. Фото google.com
Goodlife Park. Фото google.com

Goodlife Park. Фото google.com
Goodlife Park. Фото google.com

Правоохоронці з'ясували, що до схеми із землею причетні посадовці Держгеокадастру та інші чиновники.

Провівши слідчі дії, працівники ДБР з'ясували причетність до цієї оборудки не лише місцевих чиновників та посадовців Держгеокадастру Київщини, а й відомих бізнесменів — забудовників. Мова йде зокрема про Ігора Мазепу, який намагався виїхати за кордон і був затриманий прикордонниками.

Нагадаємо, портал Знай інформував, депутат від ОПЗЖ спокійно розкошує на пенсії за гроші українців: такі виплати і не снилися людям

Раніше на порталі Знай повідомлялося, після спроби хабаря та потужного скандалу з Ігорем Гринкевичем його компанія продовжить постачати їжу військовим

Також, наш портал інформував, частина акцій АЗС Shell досі належить російському олігарху: що відомо