Політики та чиновники подали свої декларації про дохід за 2022 рік. Із них стало відомо, що за рік 11 міністрів отримали дохід, який перевищує 1 мільйон гривень. При цьому, деякі посадовці пропрацювали на посаді неповний рік.

Про те, який дохід був в урядовців в перший рік повномасштабного вторгнення, пише видання "Слово і діло".

Дохід міністрів в 2022 році. Фото: Слово і діло
Дохід міністрів в 2022 році. Фото: Слово і діло

В дохід, вказаний журналістам входить не лише заробітна плата, а й надбавки, премії, бонуси, матеріальна допомога, оплата відрядження, тощо.

Лідером по заробітку став колишній Міністр оборони - Олексій Резніков. За рік його дохід 1 мільйон 262,7 тис. грн. Трохи нижча зарплатня в Міністра закордонних справ - Дмитра Кулеби. За 2022 рік чиновник заробив 1 млн 249,5 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Дмитро Кулеба, фото: скріншот із відео
Дмитро Кулеба, фото: скріншот із відео

Колишній Міністр спорту Вадим Гутцайт заробив 1 млн 161 тисячу гривень в 2022 році, тоді як в 2021 році дохід чиновника не доходив до мільйона гривень та становив - 896,1 тисячі.

Збільшився заробіток і в колишнього Міністра освіти - Сергія Шкарлета. В 2021 році він отримав 902,4 тисячі гривень, тоді як в 2022 ця цифра зросла до 1 млн 132,9 тисячі гривень.

Засідання Кабміну. Фото: скрін youtube
Засідання Кабміну. Фото: скрін youtube

Найнижчий заробіток серед урядовців, які пропрацювали на посаді повний рік в Михайла Федорова. В цифрах це: 884,4 тисячі гривень у 2022 році та 640,1 тисячі у 2021 році.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, майже всі мільйонери: скільки заробляють керівники КРАІЛ під час війни

Раніше портал Знай інформував, мільйони гривень у подарунок та борги перед мамою: як за скромної зарплати мер Одеси Геннадій Труханов примудряється збагачуватися

Також наш портал повідомляв, Одеська поліція поспішає порадувати себе новим автомобілем за 1,3 млн гривень: насправді коштує на третину дешевше