Міська рада Тернополя знову вирішила порадувати своїх служителів... чи, точніше, подарувати їм годинник. Другий тендер на придбання наручних "цацьок" вже викликав здивування та деяку іронію у суспільстві. Цього разу в планах 173 чоловічих та 110 жіночих годинників у футлярах, і все це "на радість" городянам.

Однак інтерес представляє не лише дивне бажання радувати годинами, а той факт, що у 2022 році та ж рада вже здійснювала таку ж покупку, лише на скромнішу суму – 153 тисячі гривень.

Годинники, фото: Pixabay
Годинники, фото: Pixabay

Цього разу Тернопільська міськрада вирішила розщедритися на 375 тисяч гривень.

Згадаймо, що тоді Тернопіль закупив 250 годин загальною вартістю 153 тисячі гривень. Експерти та обивателі не залишилися осторонь, підрахувавши, що на суму цієї покупки можна було б придбати значно цінніші речі – кровоспинні турнікети, які рятують життя, або навіть підтримати наших захисників.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Тендер на закупівлю наручного годинника / фото: скріншот
Тендер на закупівлю наручного годинника / фото: скріншот

Георгій Гнатюк, оцінюючи таке оригінальне рішення, висловив своє здивування з приводу "годинної" традиції міської влади, прирівнюючи її до "совкових" методів і кажучи, що ціна життя, врятованого кровоспинним турнікетом, може виявитися навіть меншою за вартість нагородного годинника.

Хвилини, які відраховуватимуть цей годинник, стануть останніми для тих, кому вони дістануться, вважає Гнатюк.

Таким чином, подарунок від міської влади у вигляді наручного годинника викликає не лише гнів своєю надмірністю в умовах воєнних дій, а й питання про пріоритети та марнотратство влади.