Мажилісмен Ерлан Саїров під час виїзного засідання Республіканської ради протидії корупції при партії Amanat в Атирау заявив, що свідки вказали Алію Назарбаєву кінцевим бенефіціаром «Оператора РОП», пише портал Акценти.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті партії Amanat.

Саїров наголосив, що члени ради при партії – це відомі юристи, державні та громадські діячі, парламентарі. За його словами, під час своєї роботи Рада з протидії корупції акцентує увагу не лише на проблемах регіонів, а й на резонансних питаннях, які широко обговорюються у суспільстві. З цього приводу голова ради звернув увагу на питання, пов'язане з «Оператором РВП».

«Справедливий Казахстан ґрунтується на правді та суворому дотриманні закону. Все має бути відповідно до закону. Як ми всі знаємо, низку керівників так званого «Оператора РОП» нещодавно було притягнуто до кримінальної відповідальності. У ході суду багато свідків вказували на те, що кінцевим бенефіціаром коштів, отриманих корупційним шляхом, була Алія Назарбаєва. Але ані суд, ані представники генпрокуратури не звернули уваги на мотиви цих громадян у ході процесу. Якщо ми хочемо збудувати справедливе суспільство в Казахстані, то в подібних ситуаціях кожен громадянин повинен звертатися до суду і доводити свою невинність», – сказав депутат.

Він також наголосив, що це питання перебуватиме на контролі ради, а відповідний лист буде направлено до генеральної прокуратури.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, Карагандинський завод з утилізації автомашин ТОВ «RecyclingCompany» та Костанайський завод з утилізації сільгосптехніки ТОВ «AutoRecycling», побудовані на викрадені кошти керівниками «Оператора РОП», звернені до доходу держави.

В Астані винесли вироки керівникам «Оператора РВП» та колишньому віце-міністру екології. Обвинувачені отримали від одного до семи років позбавлення волі. Також вони позбавлені державних нагород та прав обіймати посади на держслужбі.