За даними порталу Прозорро, з бюджету України виділено понад 11 мільйонів доларів на наукові дослідження, пов'язані з антарктичними експедиціями.

"Національний антарктичний науковий центр" провів тендер на надання комплексних послуг з матеріально-технічного забезпечення українських антарктичних експедицій, зокрема з використанням науково-дослідницького океанографічного судна. Вартість послуг оцінили у 11 млн 606 тисяч 125 доларів, тобто майже у 460 мільйонів гривень.

Тендер на експедицію до пінгвінів. Фото: Прозорро

"Національний арктичний науковий центр", якому виділять гроші, очолює Євген Дикий - колишній військовослужбовець, який виступає за жорстку мобілізацію та називає ухилянтів "щурами". Кошти з держбюджету дана організація отриимує регулярно, почиинаючи з 2022 року. Так, у 2022 році на пінгвінів було виділено 1.5 млн доларів, у 2023 — 11.7 млн доларів, а у 2024 — 11.6 млн доларів.

Згідно з інформацією з тендеру, кошти планують витратити на закупівлю технічних засобів, пально-мастильних матеріалів, забезпечення доставки на судно, а також, продуктів харчування для учасників експедицій. Перелік продуктів, окрім іншого, містить кілька сотень пляшок вина та шампанського, кондитерські вироби, кілограми шоколаду та червоної ікри та навіть дротики для дартсу.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

Закупівля продуктів для учасників експедиції. Фото: Прозорро

Закупівля продуктів для учасників експедиції. Фото: Прозорро

Зараз відомо, що в експедиції братимуть участь 25 осіб. За результатами тендеру, перемогу отримала естонська компанія WINOT OU.

Раніше ми розповідали, що Новий коронавірус шириться світом: чи загрожує українцям епідемія

Нагадаємо, "Метро, енергетика та бомбосховища не на часі": Безугла розкритикувала дітище Кличка, назвавши його "мостом-глистом"