Колишньому співвласнику "ПриватБанку" Геннадію Боголюбову, який нещодавно виїхав із України за підробленими документами, Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру. Також підозру отримав прикордонник, який сприяв Боголюбову у незаконному перетині кордону.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ДБР.

У ДБР повідомили, що затримано начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби "Ягодин" затримано.

Затримання прикордонника, фото: ДБР
Затримання прикордонника, фото: ДБР

За даними слідства, Боголюбов виїхав з України 24 червня у супроводі свого близького родича потягом "Київ — Хелм", хоча згідно з даними бази прикордонної служби України кордон не перетинав. Насправді він перетнув кордон із недійсним паспортом громадянина України, який фізично перебуває в Україні.

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Геннадій Боголюбов
Геннадій Боголюбов

У ГБР зазначили, що затриманий прикордонник особисто передав підлеглій документи пасажирів і запевнив, що вже особисто перевірив купе, де перебували Боголюбов та його родич.

При в'їзді до Польщі Боголюбов надав польським прикордонникам вже свій особистий паспорт громадянина України.

"Олігарху та правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). А Геннадію Боголюбову повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років", - заявили в ДБР.

Щодо прикордонника, то його заарештували з альтернативою внесення застави у 25 млн грн. Після виїзду з України Геннадій Боголюбов планує попросити політичного притулку у Великій Британії.

Геннадій Боголюбов
Геннадій Боголюбов

При цьому Боголюбов хоче надати розголошенню інформації про пропозицію хабара у розмірі 100 млн. доларів в обмін на "не відкриття" кримінальних проваджень проти нього в Україні. Чи має він докази цього факту – невідомо.

Пізніше прес-служба Боголюбова в коментарі журналістам заявила, що він перетнув кордон України на виїзд на законних підставах, оскільки має 62 роки та п'ятеро неповнолітніх дітей.

Нагадаємо, я не домовила: колишня дружина екс-власника ПриватБанку Боголюбова шукає способи відсудити 700 млн. гривень.

Раніше повідомлялося, Кличко повертає до КМДА людей Медведчука, - ЗМІ.

Також, у США оприлюднили нові деталі розслідування ФБР близького до Зеленського олігарха Коломойського.