Компанія "Укрнафтобуріння" (УНБ) вже більше року управляється ПАТ "Укрнафта" за розпорядженням Кабінету міністрів України. Проте понад півроку тому зупинився видобуток на Сахалінському родовищі, через що держава щомісяця втрачає близько 400 млн. грн.

Про це розповів Олексій Кучеренко, перший заступник голови комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у своєму Facebook.

Проблеми почалися після судового рішення щодо спеціального дозволу на видобуток. Це призвело до того, що держава щомісяця втрачає значні суми:

  • 190 млн грн ренти,
  • 130 млн грн ПДВ,
  • 80 млн. грн податку на прибуток.

Кучеренко активно зайнявся цим питанням і поставив "Укрнафті" кілька важливих питань:

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще
  1. Яка сума сплачується, незважаючи на зупинку видобутку?
  2. Чи було зменшено зарплати керівництва УНБ після припинення видобутку?
  3. Чи заброньовано керівництво УНБ від мобілізації та з якою метою, якщо компанія фактично не працює?
  4. Чи був керівник УНБ на судових засіданнях, де вирішувалася доля спецдозволу на видобуток?

Відповіді на ці питання були ухильними і зводилися до того, що "Укрнафта" не має такої інформації або не зобов'язана її надавати.

Цікаво те, що на тлі зупинки видобутку "Укрнафта" оголосила тендер на закупівлю трьох потужних газогенераційних установок.

І як "вишеньку на торті", Олексій поділився інформацією про те, що керівник УНБ Олег Мальчик вирушив у довге відрядження до Чехії, нібито з питань закупівлі газогенераторів. Кучеренко не стримався:

"Де "буріння" і де "газогенерація"? Причому тут взагалі "Укрнафтобуріння"?! За які кошти і з якою метою відбувається весь цей театр абсурду?! Хто і коли відповість за цей безлад?"

Ситуація з "Укрнафтобурінням" виглядає заплутаною та викликає багато питань. Видобуток зупинений, держава втрачає мільйони, а керівники компанії, схоже, не поспішають пояснювати, що відбувається.

Нагадаємо, а налітик розкритикував ТРЦ "Гулівер" за покупку "імпортної" електроенергії: "Це своєрідна схема"

Раніше ми писали про те, що у людей не вистачить грошей, щоб здолати майбутні тарифи на світ

Крім того, Знай.ua повідомляв, що любиш кататися - люби і борги віддавати: АРМА продає улюблені квадроцикли Медведчука