Артем Петренко, начальник відділу Миколаївської обласної прокуратури, приватизував комунальну квартиру, яку його родина отримала лише два роки тому. За даними журналістів, 25 жовтня 2023 року Миколаївська міська рада ухвалила рішення про виключення двокімнатної квартири з числа службових, що дозволило родині прокурора приватизувати її.

Вже 27 грудня 2023 року квартира перейшла у власність його дружини Тетяни Петренко, хоча до цього вона була в користуванні лише протягом двох років.

Маєток та новобудова, де розташована новенька квартира Віти Шинкаренко
Маєток та новобудова, де розташована новенька квартира Віти Шинкаренко

Цікаво, що попри високі доходи родини, дружина прокурора за останні два роки отримала понад 200 тисяч гривень соціальної та благодійної допомоги, включаючи виплати для ВПО і допомогу від міжнародних організацій.

Ця ситуація викликала обурення, оскільки Петренки мають значні заощадження, зокрема, готівкою вони зберігають 22 тисячі доларів та 300 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

BMW 7, нові машини
BMW 7, нові машини

Розслідування також виявило, що сім’я Петренків користується розкішним будинком у «Царському селі», який належить матері прокурора. Артем Петренко формально не володіє жодним житлом, але має право користування цим маєтком на 300 квадратних метрів.

Крім того, він їздить на автомобілі BMW X5, оформленому на його батька, тоді як його дружина володіє автомобілем Mazda CX5.

Також журналісти помітили, що квартира, яку Петренки приватизували, можливо, здається в оренду, адже там мешкає інша людина, яка підтвердила своє знайомство з прокурором, але не захотіла відповісти, чи проживає там сам Петренко.

Загалом, ця історія піднімає питання про те, як під час війни місцева влада виділяє службове житло, яке швидко приватизується, а також про сумнівні соціальні виплати особам із високими статками.