До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено кримінальне провадження стосовно суддів Одеського окружного адміністративного суду В. Завальнюка, К. Єфименко та Н. Потоцької, які відновили на посаді люстрированного начальника Головного управління ГФС в Одеській області Ігоря Сінгаєвського. Про це повідомив один з лідерів громадської ініціативи "За чистоту влади" Іван Бондаренко.

Як повідомив активіст, в ході слідства по кримінальній справі № 42017160000000497 по 1 ч. ст. 375 КК України Першим слідчим відділом Управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими прокуратури встановлено, що судді всупереч Закону України "про очищення влади" 20.02.2017 р. завідомо неправосудним постановою по справі № 815/1745/15 скасували результати перевірки щодо Сінгаєвського і наказ в. о. Голови ГФС від 05.03.2016 р. № 802-про звільнення його у зв'язку з люстрацією.

Громадська ініціатива, яка раніше провела акцію на підтримку люстрації Сингаєвського в Києві під вікнами ГФС, і в апеляційному суді продовжує стежити, щоб судді не порушували Закон України "Про очищення влади", щоб не було корупційних дій, заявив Іван Бондаренко.

Також громадськість обіцяє масштабні акції протесту у разі, якщо Сингаєвський знову стане начальником податкової, що буде означати зраду ідеалів Євромайдану і повернення корупційних кадрів Януковича і Мінздоху. Іван Бондаренко також заявив, що юридичними маніпуляціями від імені Сингаєвського займається адвокат "короля контрабанди" Альперіна, що свідчить про відведену Сінгаєвскому роль маріонетки криміналу.

Сінгаєвскому заборонено протягом 10 років займати посади в органах державної влади згідно з відомостями Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовані положення закону "Про очищення влади".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще