Інженери США перетворили бойовий танк Т-72, ​​який був за радянських часів був основною бойовою одиницею, в безпілотну мішень. Машиною керуватимуть за допомогою системи AGATCS.

Танк модифікувала компанія Micro Systems, щоб використовувати в якості мішені під час військових навчань. Фахівці розповіли, що систему дистанційного керування для Т-72 виявилося зробити складніше, ніж для інших машин. Причина в тому, що управління радянської бойової машиною істотно відрізняється від західних аналогів.

Крім того, інженерам довелося вирішувати проблему перегріву танка і сильних вібрацій при русі. Бронетехніку підігнали під управління системою AGATCS, яка одночасно може керувати великою кількістю безпілотних мішеней, включаючи повітряні й морські.

Армія США часто використовує для тренувань застарілі зразки військової техніки. Але найчастіше це були списані літаки.

У 2016 році військові використовували застарілі F-16. Їх оснащують система безпілотного управління і вони допомагають в навчанні пілотів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Японія має намір в найближчому майбутньому повністю відмовитися від продавців в магазинах. Їх замінять автоматизовані системи.