Британський колекціонер знайшов золоті злитки в паливному баку старого радянського танка Т-54, який купив на eBay.

Нік Мід вирішив поповнити свою колекцію зі 150 зразків бойової техніки і купив танк за 30 тисяч фунтів стерлінгів, пише The Sun.

Разом з механіком Тоддом Чемберленом він розібрав машину, щоб переконатися, що всередині не залишилося боєприпасів. Знявши кришку паливного бака, чоловіки знайшли п'ять золотих злитків.

За попередньою оцінкою, вони можуть коштувати більше двох мільйонів фунтів стерлінгів (близько $2,5 мільйона).

Мід припустив, що золото сховали іракські солдати, які займалися мародерством у Кувейті під час війни в Перській затоці в 1990-1991 роках. Після цього танк захопили і, таким чином, він потрапив у Великобританію.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ми не знали, як вчинити. Не можна ж просто з'явитися в обмінний пункт з п'ятьма злитками золота, тому ми зателефонували до поліції", — розповів Чемберлен.

За рішенням влади, золото перевезли в Лондон. Поліція відмовилася коментувати подію.

"Навіть якщо золото мені не повернуть, танк у мене все-таки лишиться", — порадів Мід.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, мисливці за скарбами в графстві Північний Йоркшир виявили руїни найбільшого монетного двору Європи.