У США продають автомобіль з досить не простою історією, який використовували співробітники КДБ СРСР.

Чехословацький авто Tatra 613 виставили на продаж eBay. Це досить рідкісний екземпляр, оскільки він не був поширений в автопарку радянських спецслужб.

Крім КДБ, Tatra 613 використовували на службі в міліції і для перевезення чиновників середнього рангу. Автомобіля не було у вільному продажу на просторах СРСР, а в Чехословаччині можна було придбати лише старий екземпляр.

В оголошенні зазначено, що Tatra 613 зійшла з конвеєра в 1989 році. Автомобіль зберігся у відмінному стані - як сам кузов, так і салон. Всі деталі оригінальні. Tatra подолала за час служби лише 25 тисяч кілометрів.

Автомобіль зберіг всі ознаки свого спецминулого. У його арсеналі збереглися знімні антени, проблискові маячки і пристрій спецзв'язку. У комплекті є сервісна книжка і навіть інструкція, але тільки російською мовою.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Tatra 613 оснащували двигунами V8 об'ємом 3,5 літра. Силовий агрегат видає потужність в 200 к.с. Мотор працює в парі з 4-ступінчастою "механікою.

На аукціоні eBay тривають торги за спецавтомобіль. Поки ціна на авто зупинилася на рівні 7,1 тисяч штук доларів.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, одеський умілець побудував екзотичний автомобіль на базі радянського автомобіля ГАЗ 21.