Основою українського експорту є товари з низькою доданою вартістю.

Про це повідомили в Українському аналітичному центрі, пише Politeka.

Згідно зі статистикою, 47,7% українського експорту в першому кварталі 2017 року склали продукти харчування. І лише 6,5% припало на товари машинобудування.

При цьому експерти порівняли українські показники з російськими.

У Росії за аналогічний період 66,2% експорту склали товари паливно-енергетичного комплексу. А частка машинобудування виявилася ще меншою, ніж в Україні – лише 5,1%.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це говорить про те, що у економік обох країн схожі проблеми: залежність від експорту товарів з низьким ступенем переробки. Ці товари піддаються значним ціновими коливаннями, оскільки дуже залежать від ситуації на світовому ринку.Через це економіки України і РФ часто стикаються з такими проблемами як інфляція і різносанітні кризи на різних товарних ринках.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", участь України торгових ініціативах Китаю посприяє зростанню низки галузей економіки країни.