Корпорація Apple планує придбати частину японської фірми Toshiba, яка займається напівпровідниками і пристроям пам'яті.

За інформацією телеканалу NHK, Toshiba вирішила виставити підрозділ на продаж через збитковість її дочірньої компанії Westinghouse Electric. Apple, таким чином, зможе забезпечити себе виробництвом напівпровідників, які активно використовуються в iPhone.

Вартість потенційної угоди поки не розголошується, але Apple розглядає можливість придбання від 20 до 30% акцій Toshiba Memory. Американська компанія також не виключає варіант об'єднання з тайванською Foxconn для отримання контролю над тією ж частиною бізнесу.

У Toshiba планують утримати контрольний пакет акцій свого підрозділу, щоб унеможливити можливий витік технологій. Можливо, що японська фірма укладе угоду з південнокорейською SK Hynix і американськими Broadcom і Western Digital.

Зазначимо, що 29 березня Westinghouse Electric подала до суду Нью-Йорка заяву про банкрутство. Чисті збитки японців за підсумками 2016 можуть сягнути 9 млрд доларів.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі опублікували інформацію про восьмий iPhone, який, судячи зі всього, позбудеться рамок.