Британський археолог розрахував калорійність людського м'яса і знову змусив світових вчених задуматися про канібалізм.

Джеймс Коул з Університету Брайтона підрахував, що здоровий чоловік старше 18 років і вагою приблизно 66 кг має поживну цінність понад 143 тисяч ккал. З них на м'язи припадає 32 тисячі ккал, пише журнал Scientific Reports.

А ось калорійність жінок істотно нижча, ніж у чоловіків. Ще менш поживні діти: м'язова тканина дитини у віці до 4 років містить всього 660 ккал.

Такі дані археолог отримав, дослідивши останки чотирьох стародавніх представників Homo sapiens. Коул провів детальний аналіз людської плоті на білки та жири.

Все це він зробив для того, щоб підрахувати поживну цінність раціону кроманьйонців і неандертальців. Справа в тому, що на думку деяких вчених, вони були вимушеними канібалами.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Коул же приходить до висновку, що бажання їсти людей не можна пояснити одним тільки почуттям голоду. Адже поживна цінність мамонтів, носорогів і оленів - в рази вища, ніж у будь-якого Homo sapiens.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені знайшли лігво снігової людини.