Під час розкопок поруч із римським районом Трастевере археологам вдалося знайти руїни древнього міста. Припускають, що тут раніше могли мешкати євреї, адже недалеко звідти знаходилося їх кладовище.

Про це повідомляє "Наука та життя".

Після огляду прилеглої території фахівці виявили близько 38 могил, де поховані переважно чоловіки та декілька жінок. На кладовищі також траплялися рідкісні прикраси, які були досить характерними для іудейського траурного обряду.

Аргументують свою теорію про єврейське поселення тим, що в середині XIV - середині XVII ст. на цій території був некрополь, що очевидно із письмових джерел. Попри те, що частина пам'яток повністю зруйнована, але вдалося знайти фрагмент плити з написом на івриті.

Крім того, свого часу євреї активно займалися торгівлею саме у Трастевере, а після того їх зобов'язали платити величезні податки, а у 1555 році – переселили у Гетто, яке огородили стіною та високим парканом.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дослідники знайшли нові докази існування життя на Червоній планеті – вони відкрили об'єкти, які на їх думку нагадують вежі, що побудували марсіани.