Зменшену копію Чумацького Шляху вдалося відкрити міжнародній групі вчених.

Про це повідомляє Science.

Дослідники з США, Великобританії та Індії підтвердили, що молоді аналоги галактики знаходяться на відстані 12 мільярдів світлових років від Землі.

Більшість із них утворилися через 300 мільйонів років після так званого Великого вибуху, який вважають однією із теорій виникнення нашої планети.

Вчені стверджують, що навколо цих галактик окремої групи існує так званий водневий шар, який нагадує хмару.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Самі диски, з яких вони утворені, також відносяться до Чумацького Шляху і мають вигляд спіралі. Виникають галактики із частотою від 25 до 100 сонячних мас на рік.

Втім, точне походження комплексу поки що не дослідили, але припускають, що через десятки років з'явиться кілька аналогів Чумацького Шляху.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що німецьким вченим вдалося створити так зване штучне сонце у лабораторних умовах, яке виявилося значно яскравішим, ніж справжнє.