Астрофізики виявили екзопланету LHS 1140b, яка розташована у зоні населеності своєї зірки та відноситься до класу суперземель.

За інформацією EurekAlert!, умови на LHS 1140b є найбільш сприятливими для життя і можуть свідчити про наявність там рідкої води. Космічне тіло у 1,4 рази більше за Землю. Впродовж мільйонів років на його поверхні міг існувати океан магми, який насичував газову оболонку водяною парою. Такий стан підтримувався, доки зірка не перейшла в більш спокійний стан.

На думку вчених, вік LHS 1140b складає 5 млрд років. Маса екзопланети перевищує земну у сім разів. Це свідчить про те, що вона складається з гірських порід та має залізне ядро.

Зазначається, що рік на LHS 1140b триває 25 днів. Умови для людства на ній є більш придатними, ніж на Proxima b або планеті системи TRAPPIST-1.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені знайшли на Марсі загадковий предмет, що нагадує аркуш паперу.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще