Астрономи NASA знайшли у космічному просторі зоряну систему, яка дуже нагадує Сонячну систему. Вона розташована на відстані 10,5 світових років.

Про це повідомляє Daily Mail. Вчені зазначають, що це найближча система до нас. Вона розташована у південній півкулі сузір'я Ерідана. В центрі системи розміщується зірка Епсілон Ерідана, яка дуже подібна до раннього Сонця.

Особливу цікавість у дослідників викликає те, що навколо зірки продовжують формуватися планети. Це нагадує ранні етапи зародження Сонячної системи.

Відкриття зробили з борту обсерваторії SOFIA, яка розташована на борту літаку NASA. Вона спостерігає за космічним простором у інфрачервоному діапазоні.

Зірка має пояс з уламків, який астрономи називають залишковий матеріал. Вони залишились після процесу формування планети. Уламки складаються з газу й пилу, а також невеликих скелястих порід і льоду.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Навколо Епсілон Ерідана обертається планета, що схожа за масою до Юпітера й розташована на такій же відстані від зірки. Астрономи пояснили, що відкриття дозволять краще зрозуміти та дослідити формування Сонячної системи.

"Ця зірка має планетарну систему й наразі проходить подібні катастрофічні процеси, які відбувалися в Сонячній системі в її юному віці, саме в той час, коли Місяць набув більшу частину своїх кратерів, Земля отримала воду в її океанах, а також коли на нашій планеті створилися умови для життя", - наголосили вчені.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, дослідники вказали на основні проблеми, з якими зіткнуться колонізатори Марсу.