Попри те, що біометричні паспорти нового зразка - офіційно затверджений документ, деякі українські банки відмовляються обслуговувати клієнтів на підставі ID-карт.

Про це повідомляє "Новое время".

Зокрема, найчастіше громадяни скаржаться на ряд фінустанов, серед яких - "ОТП Банк", "Ідея Банк", "ПУМБ" та "Альфа-Банк".

Співробітники Державної міграційної служби підтвердили, що останнім часом збільшилася кількість звернень з приводу відмови у видачі кредитів за пластиковими посвідченням особи, а також купівлі побутової техніки у торговельних мережах.

При цьому, як стверджують у відомстві, із паспортами старого зразка жодних проблем у клієнтів не виникає.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пізніше цим банкам надіслали лист від НБУ із роз'ясненням, що згідно закону починаючи від 10 лютого цього року ID-карта являється повноцінним документом.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, скільки українців вже отримали біометричні паспорти.