У Кабміні сподіваються на позитивне голосування Європейського парламенту в питанні скасування віз для громадян України.

Про це повідомила віце-прем'єр з євроінтеграції Іванна Кліпмуш-Цінціадзе в Facebook. Проект резолюції буде на порядку денному у євродепутатів. Його розглянуть у другій частині пленарної сесії.

"Підсумком дебатів в Європейському Парламенті по безвізу для українців сьогодні має стати позитивне голосування", - заявила віце-прем'єр.

Раніше комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив безвіз для українців. Після цього питання передали до Європарламенту. У разі підтримки резолюції, скасування віз для України має схвалити Рада ЄС.

Після проходження всіх процедур і формальностей, українці, згідно з прогнозами, зможуть вже в червні відвідувати країни Євросоюзу без додаткових дозвільних документів. Але термін перебування буде обмежений. Передбачається, що в країнах можна буде знаходиться не довше 90 днів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Європарламент 6 квітня проголосує за скасування віз для українців. За прогнозами на затвердження резолюції є необхідна кількість голосів.