Представники Спільного центру з контрою та координації заявляють, що агресор готує нові провокації на Донбасі та не спішить виконувати Мінські угоди після 7-денного повного припинення вогню.

Про це повідомляє на сторінці в Фейсбук Штаб АТО.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що сьогодні представники НЗФ ОРЛО планують проведення інформаційної піар-акції на ділянці розведення сил і засобів №1 "Станиця Луганська", за участю керівника російської сторони СЦКК генерал-майора Єрьоміна Гліба Володимировича та представників ЗМІ Російської Федерації, а також ОРДЛО.

"Вході зустрічі буде здійснена заява представниками ОРЛО, щодо так званої готовності здійснити відведення сил і засобів на даній ділянці, яке має бути здійснене 06 квітня цього року відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 29 березня 2017 року", - повідомили військові.

Проте за словами представників штабу, це здійснити не можливо за умовами Тристоронньоъ групи, адже СЦКК останній раз фіксувала порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО 2 квітня, тобто 7-денний термін "тиші" припадає аж на 9 квітня, але аж ніяк не на 6-те.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тобто, здійснити розведення сил та засобів можливе тільки після 9 квітня.

"Українська сторона ще раз виявляє готовність до виконання всіх взятих на неї забов’язань за Мінськими домовленостями за умов безумовного їх дотримання з іншої сторони", - зазначилиу Штабі АТО.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", російський спецназ почав масові затримання в Сімферополі