Організація "Казаки Петербурга" взяла на себе відповідальність за знищення фігури Мефістофеля на пам'ятнику "Будинок з дияволом" в Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання "Фонтанка".

"Диявола з будинку на Петроградці збили ми, тому що на те було кілька причин - головна з них та, що він став пам'яткою, яку вказували у путівниках. Це казус, коли навпроти церкви висить фігура диявола, яка не дає встановити хрест. Обурювало те, що ця жахлива легенда фактично стала приманкою для туристів, стала гордістю, а це відкрите поклоніння сатані", - зазначили козаки в заяві.

Читайте також: Як казаки "заборонену" їжу в Петербурзі шукали (відео)

Зазначимо, "Казаки Санкт-Петербурга" - це група людей, які два останні роки періодично проводять в Петербурзі акції кримінального характеру. Зокрема, вони розбивали скло музея Набокова, намагались зірвати лекцію голови Ермітажу Михайла Піотровського, зірвали прем'єру Леоніда Мозгового "Лоліта".

Правоохоронці Санкт-Петербурга відкрили справу за статтею 243 КК РФ (знищення та пошкодження об'єктів культурної спадщини).

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще