Адвокати українського кінорежисера Олега Сенцова подали позов проти російських федеральних телеканалів про захист честі і гідності.

Як повідомляє Телеграф, районний суд Москви розгляне його 9 вересня.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе розповів, що ще до винесення основного рішення у кримінальній справі поширили неправдиву інформація про те, що люди здійснювали теракти.

"Захист Сенцова вважає, що ЗМІ - "Перший канал", НТВ, багато держканалів - вони не мали права поширювати цю інформацію в категоричному сенсі. Мається на увазі, що люди, наприклад, могли поширити інформацію про підозру у вчиненні злочину, але не говорити про їх вину", - підкреслив Дінзе.

Читайте також: Олег Сенцов – шістдесятник сучасності, в'язень сумління - Порошенко

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що 25 серпня Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, а Кольченко - до десяти років. У той же день у Києві, Парижі та Вінниці пройшли акції протесту проти такого вироку.

Збірку "Рассказов Сенцова" розкупили за один день. Виручка від цього пішла дітям українського режисера.