Президент України під час своєї промови на урочистостях з нагоди ювілею виходу фільму "Тіні забутих предків", згадав сучасних українських митців. Серед них були Мирослав Слабошпицький та Лесь Санін, які продовжують справу старшого покоління. Також Порошенко висловив впевненість в нових успіхах українського кіно.

Про це пише ТСН.

При цьому, глава держави наголосив на важливості того, що в українському творчому середовищі живе традиція патріотизму і солідарності.

"Особлива вдячність усім, хто в Україні і поза її межами виявляє солідарність з Олегом Сенцовим. Акції за його визволення, організовані по всьому світу, свідчать про міцну підтримку позиції України у боротьбі проти російської агресії", - сказав президент.

"Олег Сенцов – це шістдесятник сучасності, в'язень сумління. Навіть у тюрмі він не зрадив своїм поглядам, своєму серцю і своїй Україні", - додав Порошенко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Президент висловив підтримку і подяку митцям, які організовують культурні заходи для підтримки наших військових, а також мирних мешканців у зоні АТО.

Читайте також: Адвокати Сенцова подали апеляцію щодо рішення суду

Глава держави також наголосив на важливості розвитку національного кіномистецтва, просування української культури за кордоном. За його словами вона "є надзвичайно важливим напрямком у нашій інтеграції до європейського співтовариства" та запевнив присутніх у своїй цілковитій підтримці українського кінематографа.

Нагадаємо, що вісім країн закликали Росію звільнити Сенцова й Кольченка. Українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Активіста Олександра Кольченка - до 10 років.