Захист режисера Олега Сенцова оскаржив рішення Московського суду призначити йому 20 років ув'язнення. Українця звинуватили у створенні терористичних актів та розпаленні національної ненависті.

Адвокат затриманого Дмитро Дінзе розповів на своїй сторінці Facebook про подання апеляції до Верховного суду. Але й на цьому захист Сєнцова не має намір зупинятися.

"Подано апеляцію до Верховного суду, дата засідання поки невідома, попереду Європейський суд з прав людини. Крім того, 9 вересня в Москві відбудеться суд на захист честі та гідності Олега Сенцова проти ФСБ, яка розповсюдила брехливий прес-реліз ряду пропагандистських російських ЗМІ", - написав Дінзе.

Росія все ж наполягає на рішенні засудити Сєнцова, незважаючи на осуд від України та західних країн з цього приводу. Світова громадськість називає вирок режисеру необгрунтованим та політично мотивованим.

Читайте також: Російський корабель-розвідник помітили біля Сполучених Штатів

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вчора голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що російське законодавство має усі підстави здійснювати правосуддя над українцями через дії на Донбасі.