Художник з Кіровограда Олександр Охапкін створює ікони, на яких зображує Богоматір, Ісуса і святих в українських національних костюмах, де в кожній картині закодована українська традиція.

Найбільше вражає своєю символічністю ікона "Мадонна Закарпаття", яка зображена на простріленому полотні.

Як повідомляє Depo.Закарпаття, картини художника виставлялися на багатьох виставках в Україні та за кордоном – в Римі, Парижі, місті Ільвешайм (Німеччина).

Його твори зберігаються у фондах Спілки художників України, приватних колекціях Німеччини, Франції, США, Канади, Польщі, Італії та інших країн. Написані ним ікони прикрашають церкви України та церкву святого Володимира в Парижі.

Читайте також: 10 заповідей дівчатам у картинках початку ХХ століття (фото)

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що Євдокія Богачова здобула перемогу в європейському етапі щорічного Міжнародного конкурсу дитячого малюнку Програми ООН зі збереження довкілля.

Робота українки справила враження на журі своєю оригінальністю та ясністю інтерпретації теми стійкої енергетики.