На відбір 45-того Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" було подано 32 російських фільму на міжнародні конкурси.

Про це повідомили у прес-службі МКФ "Молодість".

За словами генерального директора КМКФ "Молодість" Андрія Халпахчі, табу на російське кіно в Україні не існує.

"В Україні не існує табу на російське кіно. Є заборона на демонстрацію пропагандистських фільмів. У минулому році була введена позаконкурсна програма" Кіно морального неспокою ", яка мала на меті показати, що в Росії є критичне кіно. Але через такої назви деякі продюсери і дистриб'ютори відмовилися подавати свої фільми", - сказав він.

За інформацією відомства, саме з цієї причини на "Молодості" не був показаний фільм Андрія Звягінцева "Левіафан". А продюсери фільму Юрія Бикова "Дурень" розірвали домовленості про показ фільму за кілька днів до фестивалю.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: Мультикультурність і толерантність - започатковано нову медіа-премію ADAMI

Додамо, що цього року все ще триває відбір у конкурсні програми кінофестивалю. Тому російські фільми туди теж можуть потрапити.

Як повідомлялося раніше, 45-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

Крім того, міжнародне журі Національного конкурсу 45-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" очолить український режисер Роман Балаян.

За інформацією МКФ, національний конкурс оцінює окреме міжнародне журі з 3-5 кінопрофесіоналів. Переможець отримує "Скіфського оленя" і грошовий приз об'ємом 2,5 тисячі доларів.

Додамо, що на розгляд в Національному конкурсі цього року було подано 195 фільмів.