Археологи з'ясували, що єгиптяни були не єдиними, хто будував піраміди, щоб поховати своїх померлих. Жителі стародавнього царства Куш також мали таку традицію.

На території сучасного Судану археологи розкопали відразу 16 пірамід віком близько 2 000 років, повідомляє УНІАН.

Піраміди були зведені біля стародавнього міста Гематон між IX століттям до н. е. і IV століттям н. е. Протягом 17 років археологи з Британського музею проводили в цьому місці розкопки.

"Наразі ми розкопали шість пірамід, зроблених з каменю, і десять, зроблених з глинобитної цегли", — говорить співробітник музею Дерек Велсбі.

Найбільша піраміда сягала 13 метрів у висоту, а кожна сторона в її основі — 11 метрів в довжину.

Популярні новини зараз
Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку 10 800 грн для кожного члена сім'ї: хто отримає відчутну підтримку
Показати ще

Кушити, на відміну від єгиптян, будували піраміди не тільки для представників знаті і політичної еліти, розповідають археологи.

Читайте також:

В єдиній піраміді, де грабіжники не взяли нічого, археологи виявили могилу з трьома немовлятами і 100 фаянсових виробів.