Пісня "Happy Birthday To You" стала суспільним надбанням. Так вирішив Федеральний суд Лос-Анджелеса, пише Los Angeles Times.

Згідно з рішенням суду, авторське право може бути поширене виключно на конкретні музичні аранжування, але не на всю пісню.

У 2013 році Рупа Мар'я і Роберт Сігел, які хотіли зняти фільм про пісню, подали позов до суду щодо відміни авторського права на неї.

Пісня була написана у 1893 році сестрами Мілдред і Патті Хілл і спочатку називалася "Good Morning To All". Згодом вона переродилася у версію, яка відома сьогодні, а авторські права закріпив за собою агент сестер.

Читайте також: Головну пісню до нового фільму про Бонда виконає Сем Сміт

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У 1980-ті роки права на пісню купила компанія Warner за 25 млн. доларів. Компанія за використання пісні отримувала відрахування близько двох млн. доларів на рік.

Тепер "Happy Birthday To You" позбулася авторського права, тому може використовуватися вільно та безкоштовно.

Нагадаємо, пісня "Happy Birthday To You" пролунала майже у 150 фільмах.