Сьогодні, 1 жовтня, в Одесі почав свою роботу 1-й Міжнародний літературний фестиваль.

Про це повідомляє Odessit.ua.

В Одесі з 1 по 4 жовтня виступлять автори з України, Росії, Румунії, Болгарії, Грузії, Туреччини, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Франції, Канади, США, Мексики та Індії. Як повідомили організатори Ханс Рупрехт (Швейцарія), Ульріх Шрайбер (Німеччина) і директор Всесвітнього клубу одеситів Олена Павлова, головна мета фестивалю - підкреслити полікультурність Одеси та її культурний вплив, а також сприяти зміцненню зв'язків Одеси з іншими культурними метрополіями Європи і світу.

"Пориньте в магію слова. Почуйте голоси як відоміх, так и абсолютно нових для України письменників. Ми впевнені, что ці чотири дні літератури будут наповнені цікавіми та захоплюючими подіями", - звертаються до одеситів організатори фестивалю.

Основна частина програми буде проходити в Одеському Літературному музеї.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Секція "Міжнародна дитяча та юнацька література" представить авторів та їх книги в четвер і п'ятницю, 1 і 2 жовтня, в одеських школах.

Читайте також: В Ужгороді відбувся щорічний фестиваль "Інтерлялька" (фото)

Завтра, 2 жовтня, в Одеському літературному музеї пройдуть читання з Віктором Єрофєєвим (Росія); з Юрієм Андруховичем (Україна); з Сема Кайгузус (Туреччина); розмова на тему "Суспільство і спогади" з Віктором Єрофєєвим і Юрієм Андруховичем; читання з Ніно Харатішвілі; розмова на тему "Інший як стан" з Сема Кайгузус і Ніно Харатішвілі.