Україна, швидше за все, не братиме цього року участі у боротьбі за головну нагороду кіноіндустрії "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою.

Про це розповів генеральний директор Асоціації продюсерів України Денис Масліков, пише "Українська правда".

Як відомо вчора завершився термін подання фільмів на премію Американської кіноакадемії "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Оскільки минулого року змінився склад українського оскарівського комітету, а за правилами кіноакадемії, новий склад має бути затверджений Виконавчим комітетом кіноакадемії на спеціальному засіданні, Україна не може оголошувати конкурс та висувати фільм-номінант на золоту статуетку.

Читайте також: Фільм про депортацію кримських татар покажуть в Еміратах

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За словами Дениса Маслікова, Виконком з відбору фільмів іноземною мовою Американської кіноакадемії на засіданні в жовтні прийме до розгляду заяви сторін - АПУ і НСКУ - і може запросити додаткові документи. "А це вже означає, що остаточне рішення, хто буде формувати комітет в Україні, буде прийнято на засіданні Виконкому у січні 2016 року чи навіть у лютому, якщо не пізніше. Тому цього року Україна явно пропускає оскарівське висування", - каже він.

Затримка сталася через минулорічний скандал навколо Українського Оскарівського комітету.

Тоді виникла необхідність оновити регламент роботи і склад Комітету. До цього процесу приєдналася робоча група за підтримки Національного союзу кінематографістів України.

Після цього Асоціація продюсерів України і НСКУ при посередництві голови Держкіно Пилипа Іллєнка дійшли згоди щодо спільної модерації роботи Українського Оскарівського комітету.