Документальний фільм "Кирим" українського режисера Ксенії Джорно покажуть в столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі.

Про це повідомляє група "Про Крим і не тільки" в Facebook.

Показ фільму запланований на третє жовтня.

"Незалежно від того, що відбувається з народом кримських татар сьогодні, люди як і раніше продовжують жити, створюючи свої сім'ї з надією, вірою і любов'ю. Але вони ніколи не забувають своє минуле! "- йдеться в анотації до прем'єри.

У стрічці, за словами режисера Ксенії Джорно, мова йде про три покоління кримських татар, які пережили депортацію 70 років тому. Це ті, хто повернувся назад, і ті, хто вже народився в Криму.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Читайте також: Призер Одеського кінофестивалю побореться за "Оскар"

Нагадаємо, документальний фільм "Кирим" в цьому році 18 травня подала в Каннах на 68-му кінофестивалі в рамках проекту Short Film Corner. Свою першу міжнародну нагороду Bronze Remi Award стрічка отримала на кінофестивалі в Х'юстоні.

18 травня шанують День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч чоловік.