10 жовтня в арт-центрі Віри Холодної на території Одеської кіностудії виступлять Ark Ovrutski Quintet за участю відомої вокалістки і піаністки Дена ДеРоуз, австрійського барабанщика Клеменца Марктль, а також саксофоніста Дмитра Бобіна Александрова і трубача Денніса Аду.

Дена ДеРоуз - вокалістка з унікальним голосом, у неї 9 сольних альбомів і 3 номінації на Grammy, величезна географія джазових фестивалів. Дена очолює факультет джазового вокалу в The University of Music and Performing Arts in Graz (Австрія), раніше викладала в Нью-Йорку і Коннектікуті. "Dena DeRose - найкреативніша і переконлива співачка-піаністка з часів Ширлі Хорн, - відгукуються про не критикує Washington Times. - Вона випромінює не тільки радість, але й заглядає в найпотаємніші куточки душі ".

Читайте також: У Львові пройде додатковий концерт Макаревича

Клеменца Марктль американські критики вважають одним з найталановитіших барабанщиків Європи, який, до того ж, володіє неабияким, як для барабанщика, композиторським талантом. Зараз він ділиться своєю майстерністю зі студентами кафедри джазових ударних консерваторії Klagenfurt в Австрії.

Контрабасист Арк Овруцький - не тільки знаковий музикант, чиї композиції впевнено ротируються в Top-70 американського джазового хіт-параду, але і справжній посол джазу. За останні 10 років він привіз в Україну в складі своїх ансамблів неймовірну кількість американських і європейських джазових виконавців, живих класиків джазу і висхідних зірок: Кертіса Фуллера, Ларрі Уїлліса, Джейвона Джексона, Дудука да Фонсека, Бугге Весселтофта і навіть "вокаліста року" і власника Grammy Грегорі Портера.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Денніс Аду - мабуть, один з наймайстерніших джазових трубачів України. А Дмитро Бобін Александров не тільки майстерно грає на саксофоні та кларнеті, але і є затребуваним джаз-композитором.

Під час концерту в Одесі ці зірки джазу влаштують вечір імпровізацій, прозвучать також і кращі приклади класичної американської лірики My Funny Valentine, Time Аfter Time, How Deep is the Ocean, For All We Know і композиції Арка Овруцького з майбутнього альбому, які вже добре відомі у Нью Йорку.