Печерський районний суд Києва зобов'язав "Мистецький арсенал" виплатити художнику Володимиру Кузнєцову грошову компенсацію в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди.

Як повідомляє Українська правда.Життя, керівництво замалювало його роботу "Коліївщина:Страшний суд", попередньо заборонивши її перегляд на виставці.

На фресці є зображення священиків, які маються в пекельних муках.

Незважаючи на це, художник не згоден з рішенням суду.

"Враховуючи наведені вище обставини, в тому числі той факт, що робота знищена безповоротно, а також те, що мінімальна зарплата в Україні з 01.01.2015 р становить 1 218,00 гривень, належною сумою компенсації за заподіяну шкоду буде компенсація в розмірі сто двадцять одна тисяча вісімсот гривень" - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Художник зазначив, що суд задовольнив тільки частину однієї з його апеляцій.

Зокрема, суд не визнав дії співробітників "Арсеналу" з зафарбування роботи Кузнєцова протиправними і такими, що порушують немайнові права автора.

Читайте також: Тернополянин намалював "Путіна-гадюку" на адмінбудівлі (фото)

Нагадаємо, що 25 липня 2013-го художник Володимир Кузнєцов заявив про те, що його робота "Коліївщина: Страшний суд" заборонена до показу на виставці "Велике і величне" у Мистецькому Арсеналі.

Керівництво "Арсеналу" вивісило замість роботи художника банер.