З 19 по 22 жовтня в Будапешті пройдуть Дні українського кіно. Про це повідомили в прес-службі МЗС України.

Як повідомляється, із часу проголошення незалежності України та встановлення українсько-угорських дипломатичних відносин Дні українського кіно в Угорщині проводяться вперше.

Захід організований посольством України в Угорщині за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Національного центру Олександра Довженка.

Мета Днів українського кіно в Угорщині - познайомити угорську публіку з високоякісними продуктами сучасного українського кінематографа, а також з класикою вітчизняного авангарду.

Для участі у відкритті Днів українського кіно до Угорщини прибудуть голова Державного агентства України з питань кіно Іллєнко, режисер фільму "Поводир" Санін та продюсер фільму "Жива ватра" Кофман.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: "Скрізь Майдан" - кіно про тотальну загубленості на цій площі

До програми заходу увійшли як сучасні художні фільми, "Поводир", "Брати. Остання сповідь" та "Плем'я", так і відреставровані німі фільми кінця 20-х — початку 30-х років 20 століття — "Земля" і "Два дні". Документальний жанр буде представлений фільмом "Жива ватра".

"Усі фільми дають можливість більше довідатися про історію українського народу, його багатовікові традиції, а також відчути українську душу — добру, пристрасну, оптимістичну", — сказано в повідомленні.