Ряд невеликих українських міст розмістив фейкові афіші грандіозних культурних подій. Незвичайну акцію ініціював німецький Гете-Інститут, для залучення уваги до проблем культурного життя в регіонах.

Такі плакати з'явилися і в столиці України, а також в Краматорську, Бучачі, Жмеринці, Одесі та Добропіллі - передає "Культпростір".

Приміром, у Жмеринці анонсували виступ європейського балету, в Краматорську - міжнародного фестивалю короткометражних фільмів, в Бучачі обіцяють приїзд діджея світового рівня, а в Добропіллі - грандіозний рок-концерт.

"Ситуація, коли культурне життя сконцентровано в кількох великих містах, є типовою для східноєвропейських країн. Однак світові тенденції зараз спрямовані на децентралізацію культури", - наголошує головний референт культурних проектів Гете-Інституту в Україні Фрідеріке Мьошель.

Реакція громадськості на цю акцію виявилася неоднозначною.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Зокрема, учасник проекту "Культурно-освітня академія" Ярослав Мінкін повідомив, що люди, що живуть в невеликих містечках часто відчувають дефіцит культурних подій, і тому вони відчайдушно хапається за будь-яку таку можливість.

Читайте також: Фестиваль молодого вина пройде в Києві

"У Жмеринці, коли люди побачили афіші, вони відразу стали питати, де купити квиток, навіть не усвідомивши, що це фейк", - розповів Мінкін.