Президент Петро Порошенко в суботу, 21 листопада нагородив Хрестом Івана Мазепи режисера фільму "Зима у вогні", громадянина Ізраїлю, уродженця Казані Євгенія Афінеєвського.

Це перший Хрест Мазепи, який вручив Порошенко.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Дуже символічно і дуже важливо, що цю нагороду отримує росіянин, який боровся не просто за незалежність України, а за побудову Європи.

Від імені українського народу спасибі за величезну роботу, яку ви зробили, і щиро сподіваюся, що коли-небудь фільм зможуть побачити і в Росії", - підкреслив президент, вручаючи нагороду.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: Львів'янам покажуть найкращі грузинські фільми

Картина, знята спільно США, Великобританією і Україною, на базі компанії Netflix, отримала світову прем'єру на Венеціанському кінофестивалі. У вересні на кіноогляді в Торонто була відзначена призом глядацьких симпатій у документальній категорії.

У фільмі показані 93 дні подій на Майдані 2013-2014 років.