12 і 13 грудня Київський муніципальний академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва представить прем'єру мюзиклу для дітей "Пригоди Гекльберрі Фінна".

Його авторами є відомі українські композитори Жанна та Левко Колодуби, передає Радіо 24.

Режисером-постановником вистави за популярним дитячим романом Марка Твена став Віталій Пальчиков. Мюзикл поєднує музичні, розмовні сцени та танці.

Читайте також: Забужко розкаже, про що мовчав "Старий Київ" (афіша)

"Ми піднімаємо вічну і глобальну тему - прагнення до свободи. Звісно, ми намагалися максимально наблизити мюзикл до сучасності. Зробити виставу на музику Колодубів запропонувала їхня донька. Лібрето було написане 1971 року, тому ми його трохи змінили, осучаснили, зробили мову більш цікавою і зрозумілого для нинішнього покоління дітей", - розповів режисер-постановник.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Прем'єра приурочена до 180-ї річниці з дня народження Марка Твена та 85-ї річниці з дня народження композиторів Жанни та Левка Колодубів.