Сьогодні, весь світ святкує Міжнародний день Танго. Цього дня народився визнаний король цього танцю - агрентинський співак родом із Франції Карло Гардель.

Гардель почав танцювати ще підлітком, і, повернувшись до Європи, захопив ним Париж. Звідси танго поширилось по різних країнах та континентах, набувши шаленої популярності.

Читайте також: Топ-10 найяскравіших зимових фестивалів (фото)

У 1930 танцюрист підкорив Голлівуд, знявшись у кіно "Вогні Буенос-Айреса", "Мелодія передмість", "День, коли ти мене полюбиш", "Танго Бар".

Кореспонденти Знай.ua зібрали найцікавіші фотографії, відео та факти про рухи, в які закладено символізм пристрасті, любові та смерті.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

1. Танго бідняків

Танець вперше почали танцювати бідні іммігранти середини XIX століття, які приїхали до Аргентини у пошуках щастя.

2. Танго пастухів

За однією із версій, танець зародився у борделях Буенос-Айреса, куди приходили пастухи з околицях за розвагами. Це пояснює пози і рухи у танці: чоловіки цієї професії могли місяцями не прати одяг і не митися, тому пані відвертали голову в бік від партнера. Ліва рука дівчат лежала на стегні кавалера, щоб бути ближчою до кишені із грошима. Місця було небагато, тому пари вигадували хитромудрі кроки, щоб "вписуватись" між столів.

3. Танго смерті

У ті роки, в Аргентині було замало жінок, яких не вистачало на всіх чоловіків. Тому вони чекали, поки дама звільниться від чергового партнера. В очікуванні, могли танцювати один із одним, або змагатись у танці, щоб привернути її увагу. Нерідко, останнім "штрихом" такого поединку був ніж, тому танго також називають "танцем смерті".

4. Заборонене танго

Папа Пій Х не дозволяв танцювати та дивитися танго справжнім католикам, проте зняв заборони після того, як у 1914 році його вразили вправні майстри танго Аргентини, які виконали танець прямо у Ватикані.

У Німеччині та Росії його також забороняли. У 20-30 роки в СРСР танець вважали міщанським танцем, проте платівки із мелодіями танго загравали до дір та передавали нишком із рук в руки.

5. Відроджене танго

Під час американської Великої Депресії популярність танго вщухла, за нею прийшла епоха рок-н-роллу. Проте у Франції на початку 80-х шоу "Аргентинське танго" швидко відродило інтерес до запального танцю.

Недарма, на мові одного із нігерійських народів, танго, значить "танець під звук барабана".