Зимові свята - довгоочікуваний відпочинок абсолютно для всіх. Але в кожній країні їх проводять зовсім по-різному.

Фестиваль снігових скульптур в Саппоро, Японія

Традиція святкування Сніжного фестивалю виникла в 1950 році. Тоді в рамках дитячого свята старшокласниками однієї зі шкіл Саппоро в парку Одори було встановлено шість снігових фігур тварин. Це вразило перехожих, які спостерігали за роботою. З тих пір жителі міста стали щороку на початку лютого споруджувати фігури зі снігу та льоду.

Починаючи з 1974 року, в рамках свята почали проводити Міжнародний конкурс скульптур зі снігу та льоду.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Фестиваль снігових скульптур проходить 11-18 лютого 2016.

Фестиваль Winterlude в Оттаві, Канада

Канадський фестиваль Вінтерлюд проходить 6-21 лютого.

Вінтерлюд - гігантський різнобічний захід, що включає в себе масові катання на ковзанах, льодові шоу, конкурс снігових та крижаних скульптур між учасниками з різних провінцій, музичні концерти та багато іншого.

Захід славиться гігантським семикілометровим катком, який розчищається і обладнується для катання на ковзанах і музичних концертів. Багато років каток вважався найдовшим у світі і лише нещодавно поступився цим титулом району Форкс у Вінніпезі.

Харбинський сніжний фестиваль, Китай

Харбинський фестиваль є одним з чотирьох найбільших у світі фестивалів льоду і снігу, поряд з японським фестивалем снігу в Саппоро, канадським зимовим карнавалом у Квебеку і норвезьким лижним фестивалем.

Офіційно фестиваль починається 5 січня і триває один місяць. Льодові скульптури обробляються як за допомогою сучасних (наприклад, лазери), так і за допомогою більш традиційних інструментів (наприклад, льодові ліхтарі). Зимовий відпочинок на фестивалі включає гірські лижі, купання в зимовій ополонці річки Сунгарі.

Карнавал в Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Найбільший, колоритний, помпезний і барвистий карнавал у світі проводиться щорічно в Ріо-де-Жанейро. Десятки тисяч туристів щорічно з'їжджаються сюди, щоб зануритися в атмосферу неймовірного свята, буйства фарб, божевільного настрою і запальної самби.

Бразильський карнавал 2015 стартував цього року 13 лютого і тривав 5 днів, а 21 лютого було феєричне закриття карнавалу парадом чемпіонів.

Бразильський карнавал в Ріо-де-Жанейро триває кілька днів і головне шоу проводиться на Самбодроме. Це витягнутий стадіон з трибунами і ложами, протяжністю в 700-метрів, загальною площею 85 тис. кв.м, місткістю до 62 тис. чоловік. На Самбодромі беруть участь кращі школи самби. Вони змагаються не тільки в тому, хто краще танцює самбу, а й у кого яскравіші костюми і декорації.

Венеціанський карнавал, Італія

Останній місяць зими в Італії - це суміш нестримних і завзятих веселощів, посмішок, танців і змагань, які приносить із собою один з найпопулярніших карнавалів не тільки в країні сонця і вина, але й у всьому світі.

Дата проведення цієї унікальної події змінюється з року в рік і безпосередньо залежить від Попільної середи, одного зі свят католицької церкви, дата якого визначається щорічно.

Тема карнавалу в 2016 році буде приурочена виставці Milan Expo 2015 "Нагодувати планету. Енергія для життя "(" Nutrire il Pianeta. Energia per la Vita ") і звучала" Найбільш ласе свято в світі! "(" La festa piu 'golosa del mondo ").

У 2016 році захід проходитиме з 23 січня по 9 лютого.

Фестиваль кавунів (Melon Festival) в Австралії

У 2015 році організаторам фестивалю кавунів вдалося встановити рекорд відвідуваності - вперше за 21-річну історію свята його відвідали 15 тисяч осіб, що на три тисячі більше, ніж у 2013 році. Катання на кавунах давно стало популярним спортом серед австралійців. У ході конкурсів, пов'язаних з розбиванням і поїданням кавунів, організатори та учасники свята знищили майже 20 тонн цих плодів. Чінчілла не випадково ось уже 21 рік поспіль є місцем проведення Melon Festival.

Фестиваль шопінгу в Дубаї

Фестиваль шопінгу в Дубаї проводиться місяць - з 7 січня по 7 лютого.

Столиця ОАЕ претендує на звання головного міста шопінгу. Слід зазначити, що в даний час Дубаї успішно конкурують з містами, які традиційно вважалися центрами моди - Парижем і Міланом. Організатори стежать, щоб авторитетність фестивалю не була порушена підробками. Тому ви можете не сумніватися в оригінальності купленої тут речі.

У культурних центрах планується проведення концертів, музичних шоу, акробатичних вистав, проведення дефіле на різних майданчиках, де моделі з усього світу демонструватимуть останні віяння моди в одязі, взутті і аксесуарах. Також мандрівники отримають шанс дізнатися більше інформації про арабську культуру.

Читайте також: ТОП-7 країн для ефективного медичного туризму

Новорічний парад пінгвінів в Кореї

Парад вперше пройшов у 2014 році, з тих пір його проводять щорічно. Пінгвіни ходять у різдвяних костюмах Саната-Клауса, ялинок. У Південній Кореї живе більше християн в порівнянні з іншими азіатськими країнами, тому тут особливо святкують Різдво і всі фестивалі проводять до нього.

Щорічний благодійний забіг Санта-Клаусів

У Лондоні, Польщі, Німеччини та Угорщині пройшло передноворічне тренування Санта-Клаусів Люди наділи червоно-білі костюми і в повному обмундируванні пробігли встановлену дистанцію.

Вся виручка йде в благодійний фонд, тому забіг бере не красномовністю, а масштабом.

Fur Rendezvous на Алясці

Fur Rendezvous, або Рандеву хутра - 10-денне святкування в стилі життя на Алясці. Воно включає такі захоплюючі події, як гонки на північних оленях і їздових собаках. Крім того, це рай для любителів зимових видів спорту на відкритому повітрі, таких як софтбол на снігоступах, хокей з шайбою і змагання по ходьбі босоніж. Цей щорічний зимовий фестиваль є найбільшим в Північній Америці і проводиться в кінці лютого.