В усьому світі медичний туризм – популярний тренд, котрий дозволяє не тільки заощадити кошти і пролікуватися, але й дає можливість помандрувати країною, де раніше не був, познайомитися з чужою культурою. В українців, доки наша медицина переживає не найкращі часи, цей тренд також поступово входить в моду.

"Знай" склав перелік країн, у яких розвинута медицина та куди найчастіше їздять лікуватися українці.

1.Ізраїль

Медичний туризм в Ізраїлі – це самостійна галузь, котра приносить прибутки в держаний бюджет. Дякуючи прозорій та простій системі охорони здоров'я, щороку сюди їдуть лікуватися з Європи, США, Росії та України.

Ізраїльські чиновники приділяють значну увагу розвитку, як державних, так і приватних клінік, особлива увага приділяється технічному оснащенню медичних закладів, до того ж тут масово готують висококваліфікованих спеціалістів та інтегрують їх в медицину.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Серед основних напрямків діяльності ізраїльських медиків – лікування онкологічних захворювань, серцево-судинних, трансплантологія.

2. Германія

Германська медицина вважається однією з найкращих у світі. Втім – і однією з найдорожчих. Дякуючи високим технологічним досягненням та підготовці кадрів, германські медики беруться за найскладніші випадки захворювань.

Для пацієнтів тут досить розгалужена мережа клінік, та зручна транспортна мережа

Тамтешні фахівці спеціалізуються спеціалізуються на діагностиці, кардіології, нейрохірургії, різних видах реабілітацій.

3. Білорусія

Мешканці Східної Європи вже давно оцінили білоруську медицину, котра поєднує в собі низькі ціни та сучасні технології. Звісно, До Ізраїлю чи Германії білоруським лікарям ще далеко, проте багатьох пацієнтів підкуплює радянська система охорони здоровя, котру не тільки залишили, а й удосконалили тут. Тому пансіонати, санаторії та клініки користуються такою популярністю.

Держава субсидує медицину, а чиновники всіляко намагаються наблизити стандарти до європейських.

Санаторії та клініки у Білорусі найчастіше розташовані у природних зонах, тому лікування обов'язково поєднують з різного виду процедурами, на кшталт спа-послуг, оздоровчих чи сонячних ванн, лазерної акупунктури, магнітотерапії.

4. Панама

Ця далека країна найбільше приваблює заможних туристів з США та Канади. Причини – близькість, якість медичного обслуговування, медичний персонал, котрий отримав освіту в США і прекрасні види з вікна.

Клініки у Панамі проходять досить жорсткі державні конкурси – дві державні клиніки отримали сертифікацію у США, а решта, приватні заклади, отримують щорічно сертифікати у місцевих органів влади. Сама медицина тут побудована на стандартах США. Суворий контроль за медичними закладами підкупає пацієнтів. До того ж більшість медичних закладів найчастіше співробітничає з ведучими світовими медичними закладами.

Найчастіше у Панаму їздять робити різного виду пластику, лікувати безпліддя та онкологічні хвороби, за стоматологічними послугами, ортопедичними та офтальмологічними.

5. Індія

Індійська медицина – одна з найзагадковіших у світі. Але Індія – країна, що розвивається, потік туристів туди щороку зростає, а разом з ним зростає і потік медичних туристів.

У великих містах успішно працюють клініки, дослідницькі центри, фармакологічні компанії, котрі мають сучасне обладнання. Більшість з них вже вийшла на міжнародний ринок. Більш, як половина лікарів Індії отримали освіту в Європі, томі сумніватися в якості обслуговування не доводиться.

Наразі Індія швидкими темпами завойовує ринок з випуску медпрепаратів – більш, як 180 заводів поставляють продукції хімічної промисловості в 200 країн по всьому світі. А от ціни тут, у порівнянні з європейськими, набагато нижчі. Тому сюди їдуть лікуватися найбідніші з усього світу – минуло річ країну відвідало близько 150 тисяч пацієнтів.

Великим попитом у іноземців користуються процедури з штучного запліднення і косметичні процедури, багато хворих їдуть лікувати сюди шлунок та нирки.

Приємним бонусом є знайомство з країною та її культурою.

6. Тайланд

Мандрівники та пацієнти їдуть до Таїланду абсолютно за всим. З медичних послуг тут можна отримати цілий спект процедур. З усього світу в Тайланд їдуть бажаючі змінити стать. Але більшість заможних європейців їдуть сюди, аби лікувати наркотичну і алкогольну залежність. У Таїланді чимало центрів спеціалізуються саме на цьому. Традиційній медицині допомагає нетрадиційна.

Приміром в храмі Тхам Крабок в провінції Сарабурі монахи пропонують всім бажаючим чудодійний напій, котрий рятує від детоксикації та викликає рвоту у людей з наркотичною та алкогольною залежністю. І таких закладів тут немало.

Добре зарекомендували себе спеціалісти з косметології та спа-процедур, котрі поєднують сучасні методи з старовинними аюрведичними прийомами. Більшість медичних процедур супроводжуються знаменитими тайськими масажами, чи лікуванням екзотичнми травами та настоями.

7. Чехія

У Чехію європейці, росіяни та українці їдуть за естетичною хірургією, лікуванням безпліддя і задля того, аби позбутися зайвої ваги та захворювань шкіри. Одна з основних переваг чеської медицини – її дешевизна та європейські стандарти.

Багато чеських клінік та медичних центрів пропонують пацієнтам сучасні послуги – усі вони отримали європейські сертифікати. Іноземці зазвичай, приємно шоковані цінами, якістю та сервісом. В Празі, приміром, сконцентровані найкращі хірургічні клініки, де працюють спеціалісти з світовими іменами.

Чеська медицина за довгі роки має бездоганну репутацію у іноземців. Чиновники намагаються поєднати медицину з туристичними послугами, що приваблює з кожним роком все більше туристів-пацієнтів. Тут навіть видають спеціальні посібники для приїжджих пацієнтів, де вказані клініки, їх спеціалізації, профілі, відгуки, що можна цікавого подивитися довкола медичного закладу за час перебування там. Багато тут також санаторно-курортних центрів.