У п'ятницю, 11 грудня, у Київському національному академічному театрі оперети пройшла прем'єра одного з найзнаменитіших мюзиклів світу - "Звуки музики" Річарда Роджерса.

В основу сюжету музичної вистави лягло реальне життя, описане в мемуарах австрійської співачки, баронеси Марії фон Трапп. Вже ціле століття історія не втрачає своєї актуальності завдяки цінностям, покладеним в основу сюжету: це і сімейне вогнище, і ​​любов, і музика як бальзам для душі.

Крім цього, однією з ключових ліній в сюжеті мюзиклу виступив патріотизм і любов до Батьківщини, що як ніколи актуально для українців. Дія твору відбувається в австрійському місті Зальцбурзі перед початком Другої світової війни, коли фашистська Німеччина анексувала Австрію.

Читайте також: В аеропорту "Бориспіль" співатимуть оперні арії

Художній керівник театру, народний артист України і режисер-постановник мюзиклу Богдан Струтинський прагнув подарувати публіці нову музику, яка ніколи ще не звучала в Україні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також для "Звуків музики" підготували незвичайні декорації зі світловими спецефектами, неймовірною музикою і цікавою хореографією.

Це родзинка сезону, відзначають в опереті.