В Україні попри декомунізацію в деяких областях продовжують відзначати перемогу СРСР у Другій світовій війні.

Поки що 9 травня являється офіційним святом, але українцям вже запропонували альтернативу – День пам'яті та примирення.

Співробітники СБУ заявляли, що готуються до можливих провокацій і підстави для цього з'явилися ще два дні тому – в Одесі затримали чоловіка, який розгулював вулицями із радянською символікою: червоним прапором, серпом і молотом.

Для забезпечення громадського порядку залучили близько 12 тисяч правоохоронців та бійців Національної гвардії. Особливо пильнували у Парку Слави, куди з візитом прибув президент Петро Порошенко. Там встановили металошукач та загородили прилеглу територію.

Згодом нардеп Ігор Мосійчук на сторінці у Facebook повідомив, що правоохоронці заблокували офіс організації ОУН.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Організувала власний парад і місцева "влада" Донецька. На вулиці вивезли близько 50 одиниць військової техніки, цілу колону артилерійських знарядь, зенітних установок, а також танк Т-34 часів ВВВ.

Подібна ситуація склалася і в Харкові – тут зібралися цілі колони комуністів із червоними прапорами та фотографіями "Безсмертного полку". Місцеві мешканці навіть помітили на акції Олега Новікова, якого свого часу звинувачували у сепаратизмі.

Пізніше між учасниками акції "Безсмертний полк" та активістами почалася сутичка. Перші - прийшли до меморіалу із знімками загиблих, перев'язаними георгіївськими стрічками.

Неспокійно і в Запоріжжі - в самому центрі міста почалися суперечки між прорадянською організацією "Полк перемоги" та проукраїнськими активістами. Відомо, що поліція вже затримала одного із учасників протистояння.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Слов'янську побилися глядачі концерту, приуроченого до 9 травня. Відомо, що захід організувала нардеп від "Опозиційного блоку" Наталія Королевська.