Депутати підтримали звернення до Конгресу США, де йдеться про надання Україні статусу союзника поза НАТО.

За постанову про "Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо гарантій безпеки" проголосували 232 депутати, передає "Українська правда". Крім того, воно також направлено на реалізацію міжнародно-правових гарантій для України, які прописані в Будапештському меморандумі.

"Надання Україні статусу основного союзника поза НАТО і укладення двостороннього оборонного угоди між Україною і США буде мати величезний вплив на припинення російської агресії проти України, стримування агресора і запобігання розпалювання великої війни в Європі", - прописано в парламентській постанові.

У разі прийняття, Україна може розраховувати на поставки зброї і військової техніки від США.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в адміністрації президента Петра Порошенка визначилися з умовами, виконання яких дозволить скасувати транспортну блокаду ОРДЛО.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще