Дієтологи визнають чорнослив одним з найбільш корисних сухофруктів, які маю безліч корисних властивостей. Сушений плід містить калій, сприяє виведенню шлаків з організму і покращують роботу обміну речовин.

Чорнослив не тільки насичує наш організм корисними речовинами, але і запобігає появі хвороби нирок, червоного вовчака, ревматизму, тромбофлебіту, псоріазу, покращує стан шкіри, пам'ять і підвищує потенцію у чоловіків. У чорносливі містяться антибактеріальні речовини, які покращують травну систему. Компот з плодів чорносливу є відмінним проносним засобом.

Завдяки тому, що чорнослив здатний посилювати обмін речовин, перистальтику кишечника, виводить з організму шлаки і є кращим засобом для зниження ваги. Цей продукт заповнює недолік мінералів, вітамінів в організмі, який відбувається в процесі неправильного харчування.

Чорнослив можна віднести до альтернативних замінників цукру, який виключений при дотриманні будь-якої дієти для схуднення. Фахівці рекомендують поєднувати вживання чорносливу з овочами, заправлений лимонним соком або нежирним кефіром.

Щоб цей продукт приносил бажані результати необхідно привести роботу шлунка в норму. Для позбавлення зайвого баласту, необхідно в день з'їдати 5-7 сушених ягід. Цей продукт здатний знижувати апетит, якщо їсти його по 100 грам кожні 2,5 години.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У чорнослива є протипоказання, його не можна вживати людям, які страждають на цукровий діабет. Чорнослив допомагає знизити вагу, якщо його поєднувати з іншими продуктами, наприклад, для приготування напоїв. Для цього необхідно 60 грам кори крушини і 350 грам чорносливу, залити кількома склянками води і варити на слабкому вогні протягом 30 хвилин, потім додати 150 грам шипшини і ще проварити додатково протягом 45 хвилин. Залишаємо напій на ніч в тепле місце, після чого проціджуємо і прибираємо його в холодильник. Дієтологи рекомендують вживати цей напій перед сном по 200 грам.

Цей продукт застосовують для очищення організму. Суть цієї дієти полягає в тому, що перед кожним прийомом їжі необхідно вживати розпарені ягоди чорносливу. При відчутті сильного голоду між прийомами страв, їжте по кілька ягід чорносливу додатково запиваючи відваром з цього ж продукту.

При дотриманні такого раціону протягом шести днів, цей метод допоможе скинути зайві кілограми.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що люди з хорошим станом здоров'я, які постійно стежать за своїм раціоном не потребують примусового очищення. Нирки, кишечник, при здоровому організмі, працюють без перебоїв. Органи самі запускають процес очищення, при чому регулярно. Якщо в роботі цих органів все ж спостерігаються збої, чистити організм можна за допомогою фруктів і овочів.