З приходом весни повинна змінитися не тільки косметика для догляду, але і харчування. Проблема авітамінозу у кожної людини з-за того, що ми не враховуємо зміну сезону і продовжуємо харчуватися щоденними продуктами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНавесні знижується імунітет, з'являються шкірні захворювання, особа стає тьмяним з-за авітамінозу. Взимку, ми витрачаємо велику кількість запасів важливих речовин, які необхідно відновлювати. З приходом весни ми періодично відчуваємо головний біль, млявий стан, стомлюваність, дратівливість. Знижується зір, стан здоров'я супроводжується частими респіраторними захворюваннями.
[[{"fid":"177611","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"694","width":"999","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]
Щоб впоратися з перехідними недугами необхідно різноманітне і збалансоване харчування. Наш організм вимагає, щоб ми якомога більше вживали поживних речовин, вітамін, мінералів і рослинних волокон. Навесні рекомендується пройти курс вітамінного комплексу, який допоможе зміцнити імунну систему, підніме настрій і приведе організм в стан тонусу. Необхідно вживати достатню кількість рідини.
Варто не забувати про зернові, бобові, горіхи і сухофрукти, які завжди зберігають у своєму складі корисні речовини. Вони містять вітаміни групи В і вітамін Е, залізо, селен і цинк.
У раціоні повинні бути продукти, багаті на білок, без якого неможливий синтез імуноглобулінів.
Кращими продуктами для весни можна вважати заморожені ягоди та фрукти, які були вирощені в природних умовах під променями сонця і в екологічно чистому середовищі. При заморожуванні, деякі продукти сильно втрачають свої корисні властивості, але все ж це краще ніж нічого.
Вживайте більше капусти, морква, буряк, цибуля, ріпа. Навесні складно знайти екологічно чисті продукти, які вирощені природним шляхом, тому можна додати в свій раціон зелень, яку легко виростити самостійно у своєму житловому приміщенні. Так само пророщене зерно є одним з найбільш корисних продуктів, тому його не варто ігнорувати.
[[{"fid":"177613","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"666","width":"1024","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]
Навесні для гарного самопочуття, високого рівня енергії та бездоганної роботи імунної системи потрібні і жири. Не варто виключати з раціону яйця, рибу північних морів, пісне м'ясо і молочні продукти.
Кращим сніданком у весняний період вважається для весняного періоду є каші з додаванням свіжих, заморожених або висушених фруктів або ягід. Цей сніданок забезпечить так необхідні нам навесні вітамінами і енергією. На перекус, наступний після сніданку, краще всього з'їсти фрукт. В обід віддайте перевагу м'яса або риби. На полуденок можна з'їсти легкий вегетаріанський суп або жменьку горіхів і сухофруктів. Вечеря повинна бути легким і насичений білком.
Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що низькокалорійна їжа дає всі необхідні елементи і речовини для нормального функціонування організму. Коли організм звикає до певного харчування, в нашому випадку низькокалорійні і з низьким відсотком вуглеводів, з часом організм буде звертатися за запасами, які накопичилися у вигляді підшкірного жиру. Це і є принцип роботи організму на користь спалювання підшкірного жиру.