Дотримуватися здорового способу життя прагне кожен, хто хоче бути здоровим і як найдовше молодим. Існують безліч дієт, порад і рецептів, як правильно харчуватися, але деякі продукти ми не можемо собі дозволити через високі ціни.

Наприклад, авокадо вважається суперфудом, який живить наш організм корисними речовинами, сприяє поліпшенню зовнішності, але на українському ринку продуктів авокадо дорого коштує, тому не кожен може вживати його собі на благо. Таких дороговартісних продуктів дуже багато.

Дієтологи знайшли вихід із становища і підібрали цілий список продуктів, які може дозволити собі кожен.

Капуста
Брокколі та цвітна капуста - ці овочі мають безліч корисних властивостей для нашого організму. Капуста багата на вітамін С, клітковину, яка зберігає нашу молодість. Квашена капуста сприяє зміцненню імунітету. Особливо в зимовий час можна замінити безліч корисних продуктів капустою.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Яйця
Містять протеїни і необхідні амінокислоти. Яйця насичують організм набагато більше, ніж м'ясо і риба. Плюс вживання яєць в тому, що їх можна їсти у будь-який час доби, і вони ніяк не вплинуть негативно на метаболізм і фігуру.

Кефір
Корисні бактерії, які є в якісному йогурті або кефірі, допомагають позбавлятися від зайвих кілограмів. Кефір нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Коли у нас немає проблем зі шлунком, то самопочуття і настрій завжди на висоті.

Гречка
Гречка відмінно підходить, щоб заощадити гроші, купуючи кіноа та булгур. За вмістом складних вуглеводів, білка і харчових волокон гречка мало чим відрізняється від кіноа. Додатковий плюс гречки в тому, що вона менш калорійна, ніж кіноа.

Яблука
Яблука дешеві і максимально корисні для здоров'я. Завдяки пектину, який міститься в яблуках, йде зростання здорової мікрофлори кишечника, він допомагає худнути, поліпшує травлення і забезпечує ситість, навіть якщо з'їсти пару яблук.Так само, яблука дуже рекомендуються в якості перекусів.

Висівки
Щоб не купувати дорогі злакові каші в красивих упаковках, їх можна замінити звичайними висівками.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що в обов'язковому порядку соєві продукти повинні бути у вашому раціоні. Соєве молоко, сир, соєвий соус підвищують колаген. Антиоксиданти, що містяться в соєвих продуктах, захищають шкіру, контролюють вироблення вільних радикалів, які є основною причиною пошкодження і загибелі клітини.